Çivitcioğlu: Yeni hastane yeriyle ilgili sorun yok, en geç nisanda temeli atarız
2022 yılının değerlendirildiği AK Parti Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, yeni hastane inşaatı temelinin en geç Nisan ayında atılacağını duyurdu.
Milletvekili Çivitcioğlu, hastane yeri konusunda bir sıkıntının olmadığını belirterek, “Hastaneyle ilgili en ufak bir sıkıntı yok. İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın bulunduğu kısma 400 yataklı devlet hastanemizi en kısa sürede yapıyoruz. Uzama gerekçesiyle ilgili şunları söyleyebiliriz. Yerle ilgili çalışmalarımız devam etti. En son buranın uygun olduğuna karar verdik. Karayollarından boşalacak olan bölgeye İl Jandarma Alay Komutanlığımız geçecek. İl Jandarma Alay Komutanlığının olduğu noktaya da 400 yataklık hastanemizi yapıyoruz. Şu anda 400 yataklı devlet hastanemizin yeri açık. Temeli atılabilecek durumda. Sağlık Bakanlığı’na oranın tahsisi gerçekleşti. 92 dönüm bir alan. Bütün işlemler bitti. Nasip olursa yeni yılın ilk haftasında İmar Komisyonu’nda bu konu görüşülecek. 3 Ocak’ta Belediye Meclis Toplantısı’nda imar planı değişikliği ile işlem bittikten sonra Sağlık Bakanlığı’na götürüyoruz. Sağlık Bakanlığı ihaleye çıkıyor. İhaleye çıktıktan sonra da süreci hep beraber takip edeceğiz. Mart ayında ya da en geç Nisan ayında temeli atılacak. Sayın Sağlık Bakanımız temelini atacak. Hastaneyle ilgili hiçbir problem yok” dedi.
Çalışmaları devam eden Korgun Kurşunlu yoluna da değinen Çivitcioğlu, “Korgun-Kurşunlu arasındaki yolumuz 29 kilometrelik bir asfalt. Şu an itibariyle 21 kilometrelik alanı gerçekleştirdik. 8-9 kilometrelik kısım kaldı. İklim şartları nedeniyle bu sene bitiremiyoruz. İnşallah seneye bitireceğiz. Ekonomik bir yol olarak en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Ilgaz’dan Çankırı’ya gelen yolumuzun bir kısmı asfalt, bir kısmı sathi kaplama. Şu anda Korgun’da firma şantiyesini kurmuş durumda. Çalışmalara da yakın zamanda başlayacak. Sanayiden Germece’ye kadar olan alanda yol standardımız düzgün değil. Oranın da yapılma süreci takip ediliyor. İnşallah en kısa sürede yapılacak. Çalışmalar Mart ayı itibariyle başlayacak.” dedi.




Galatasaray
Fenerbahçe
M.Başakşehir
Adana Demir.
Beşiktaş
Trabzonspor
Konyaspor
Kayserispor
Alanyaspor
Giresunspor
Gaziantep FK
Karagümrük
Ankaragücü
Antalyaspor
Kasımpaşa
Hatayspor
Sivasspor
İstanbulspor
Ümraniyespor

Benzer Haberler
Çivitcioğlu: Yeni hastane yeriyle ilgili sorun yok, en geç nisanda temeli atarız
Çivitcioğlu: 32 milyon 813 bin TL’lik destek sağlandı
Çelik: 2022’de bir sürü esere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz
712 konutluk TOKİ için ilk kazma vuruldu
Yaren heykelleri çok yakıştı!
Ali Kör’ün vefatının 8’inci yılı
Belediye, Çankırı için üretti
Yenimahalle karakolu taşındı!