Polis ekipleri, vatandaşların sahte parayı nasıl ayırt edebileceğini üzerlerinde getirdiği paralar ile uygulamalı olarak gösterdi. Para üzerinde dikkat etmeleri gereken yerleri özellikle anlatan polis ekipleri, aldıkları paraları vakit kaybetmeden bankalara yatırmalarını istedi.
Olası bir durumda ise polis ekipleri, vatandaşların hangi yolları izleyeceğini detaylı olarak anlattı.
Hayvan pazarında kurban satıcısı olan Duran Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada böyle bir uygulama için polis ekiplerine teşekkür etti.
Çınar, şu ana kadar dolandırıcılık olayıyla karşılaşmadığını aktararak, polis ekiplerinin yaptığı uyarıları dikkate alacağını ve olası bir durumda hemen polis ekiplerine haber vereceğini söyledi.
Kurban satıcısı Ali Uyar ise hayvan pazarında parayı kontrol edebilecekleri bir makinenin olmasını talep etti. Uyar, polis ekiplerine duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ederek, satıcıların dikkatli olmasını istedi.

