Telefon
WhatsApp
Şehitlerimiz anıldı
300 X 250 Reklam Alanı

 

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle Çankırı Şehitliğinde tören yapıldı.

Programa Vali M. Fırat Taşolar, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşımız okundu. Saygı atışının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığından Topçu Üsteğmen Sefa Dirgen yaptı.

Dirgen, “Çanakkale Zaferi, biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağrına basıp cepheye uğurlayan cefakar anaların ve o anaların elini öperek hakkını helal et şefkatli anam canım feda olsun kutsal vatana sözleriyle karşılık veren yiğit ve kahraman Mehmetçiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır.” dedi.

Dirgen şöyle devam etti:

“Başta büyük önder Atatürk olmak üzere gerektiğinde vatanı için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden yedisinden yetmişine kadın erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güçle kurtuluş savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye cumhuriyetini kurmuşlardır. Hayatını bu cengaver erleri komuta ederek geçiren dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir diyerek bu kahramanları bu kahramanları takdir eden büyük önder Atatürk ile aynı duyguları paylaşan bizler şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla yad ediyoruz. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş savaşı olmak üzere Kore’de Kıbrıs’ta terörle mücadelede ve sınır ötesinde icra edilen harekatlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin eseridir. Aziz milletimizin var oluşunu birlik ve beraberliğini ölümsüz sembolleri olan şehitlerimizin manevi varlıkları tarih ve millet bilincimizin korunmasında ve sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerimizin genç nesillere aktarılmasında en değerli hazinedir. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza dek yaşatılacaktır. Aziz şehitlerimizin yüreklerimizde yaktıkları ateş vatanımıza yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza tükenmez gücümüze kaynak teşkil etmektedir. Bir kez daha ifade etmek isterim ki ülkemizin birliğine göz diken düşmanlarımızın ve terör örgütlerinin kutsal vatan topraklarına yönelik tüm tehditleri dün olduğu gibi bugünde asil Türk milletine ve onun bağrından çıkmış aziz şehitlerimizden kahraman gazilerimizden ilham alan şanlı ordumuz tarafından bertaraf edilecektir. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ölüm size olan bağlılığımızı asla koparmayacak. Kutsal emanetimiz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki Çanakkaleler sonsuza dek geçilmeyecek. Gökkubeden ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek. Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”

 

Vali M. Fırat Taşolar tarafından şehitlik defteri imzalandı. Vali Taşolar, şehitlik defterine şunları yazdı:

“Bayrak, vatan ve mukaddesat uğruna canlarını vermekten imtina etmeyen siz yüce kahramanları yâd etmek üzere, Şehitler Günü vesilesiyle huzurunuzda bulunuyoruz.

Ezelden beridir hür yaşamış ve istiklal uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış olan aziz Türk milleti, canı pahasına mücadele veren sizler gibi vatan evlatları sayesinde tarih boyunca büyük zaferlere imza atmıştır. Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen yiğitlerimiz, milletimizin sarsılmaz inanç ve kararlılığının şanlı birer abidesi olarak, sonsuza dek gönüllerde var olacaktır.

Şehitler Günü olarak aziz hatıralarınızı yad ettiğimiz bu müstesna gün, tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 109’uncu yıl dönümüdür. Tarihten silinmek istenen bir milletin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bütün imkansızlıklara rağmen verdiği mücadele ‘Çanakkale geçilmez!’ sözüyle destanlaşmıştır. Kadim Türk tarihi yanında dünya tarihini de değiştiren bu zafer, Millî Mücadelemizin de ilk kıvılcımı olmuştur.  

Aziz Şehitlerimiz;

Bugün kutsal vatan topraklarının dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa sizin sayenizdedir. Sizlere olan minnetimizi anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Türk milletinin evlatları olarak bizler, birlik ve beraberlik içerisinde emanetinize sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Sizlere layık olabilmek için, yine sizlerden aldığımız ilhamla, cennet vatanımızı canımızdan aziz bilerek çalışmaya devam ediyoruz.

Nüfusuna oranla en fazla şehit veren illerin başında yer alan, Yarenler diyarı Çankırı’mızın yüce kahramanlarının, manevi hatıralarına yaraşır yeni şehitlik projesini, Cumhuriyetimizin 100. yılında hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun!”

Dua yapılmasının ardından protokol ve katılımcılar tarafından kabirlere karanfil bırakıldı.

Anma programı da Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 34 18 12 58
4 İBFK  Başakşehir 34 15 12 52
5 BJK  Beşiktaş 34 15 13 51
6 KSM  Kasımpaşa 34 14 13 49
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 34 14 13 49
8 ALNY  Alanyaspor 34 12 10 48
9 SVS  Sivasspor 34 12 10 48
10 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 KYS  Kayserispor 34 11 13 40
13 SAMS  Samsunspor 34 10 15 39
14 MKE  Ankaragücü 34 8 12 38
15 KON  Konyaspor 34 8 14 36
16 GFK  Gaziantep FK 34 9 18 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 34 7 15 33
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30
20 İST  İstanbulspor 34 4 23 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği