Telefon
WhatsApp
Çankırı “HAKKIYLA 5 YIL DAHA” dedi
300 X 250 Reklam Alanı

 

31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre MHP’li İsmail Hakkı Esen, seçimi büyük bir farkla kazandı.

31 Mart yerel seçimleri dün yapıldı. Çankırı’da yapılan kesin olmayan sonuçlara göre MHP’li İsmail Hakkı Esen yüzde 60 (gazetemizin baskı saatindeki son rakam) gibi rekor bir oyla seçimi kazandı.

Kesin olmayan sonuçların belli olmasının ardından Belediye meydanında binlerce vatandaşa hitap eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Her zaman sizlerin hizmetkarı olmaya çalıştık. Çankırılı olmaktan, yaran evladı olmaktan, şehitler diyarı, tuzun başkenti Çankırı’nın bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki varsınız. 2019 yılında şunu demişlerdi, ‘İktidar partisi olmadan nasıl hizmet edeceksin?’ diye. Göreve geldiğimizde ‘Bir şey yapamaz’ dediler, beytül mala sahip çıkamaz dediler bizi hakir görmüşlerdi, bunları unutmadık. Ama bütün olumsuzluklara rağmen seçildiğimiz bütün zor günlere rağmen, pandemiyle, depreme, ekonomik krize rağmen bugüne kadar 178 proje yapmışız. Bunlardan 63 tanesi yıllardır vaat edilip bir türlü gerçekleştirilmeyen projeler. Sanıldı ki insanlara kek vererek, koli vererek kandırabiliriz. Genel başkanımın bir sözü vardı, ‘Çankırı aldı paketi, vurdu tokadı.’ Allah’ın izni ile benim hemşehrilerim kimin çalışıp, kimin çalışmadığını gayet iyi biliyor. ‘Algı belediyeciliği yapılıyor’ denildi, algı belediyeciliği mi, gönül belediyeciliği mi, işte herkes görsün buradan. Yaptıklarımızı anlatırken dahi ‘algı yapıyorsunuz’ dediler. Öksüz, garip şehrimde beytül mala sahip çıkmak için, Çankırı’nın hak ettiği noktaya gelmesi için gayret ettik.” dedi.

Başkan Esen’in konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

“Rabbime şükürler olsun, ona sığındım. Cenabı Allah doğrunun yanındadır dedik. 31 Mart, bugün Çankırı tarihi bir farkla gereken cevabı vermiştir. 35 yıldır siyasetin içindeyim. Kimliğim belli, ülkücüyüm ben ama vatanına, bayrağına, Kur’an’ına, ezanına sizler gibi sahip çıkmış, hakkaniyet gözetmiş sizler gibi bir Anadolu evladıyım bende. Onun için bizim sloganımız şu, ayırmadan ayrışmadan canla başla Çankırı için mücadele etmekti. O günde dedik rozetimi çıkartacağım diye o günden beri rozetimi takmadım sadece şanlı, şerefli atalarımızın bıraktığı üzerinde ay yıldız olan Türk bayrağını taktım. Biz memleketimizi seviyoruz. İnsanları ayırmadan bütün hemşehrilerimi çok seviyorum. Çankırı’nın öz evladı olmaktan gurur duyuyorum.

BİZ BİR YERE GİDİP GERİ GELMEDİK

Biz 54 senedir bir yere gitmedik. Şehrimizi terk edip bir yere gitmedik, gidip de geri de gelmedik. Biz hep Çankırı’daydık. Buranın tozunu da, kaldırımını da, Sarıbabasını da, Karatekin Mahallesini de, Alibeyi de, Buğday Pazarını da biz herkesten iyi biliriz, buna inanın. Onun için kimse bize ahkam kesmesin. Ben bu şehrin sokaklarında büyüdüm. Şehrimi hiç terk etmedim. Hayatım da ticaretim de burada. Geri gelip de ahkam kesenlere de pabuç bırakacak değiliz Allah’ın izniyle. Tarlamız uzun süre bekledi, biz nadasa kalmadık, bizim tarlamız verimliydi sadece tohum ekilmiyordu, çok şükür işte 5 senedir bu tohum ekildi, verimli toprak olunduğu görüldü. Bundan sonra daha çok hizmetler yaparak bu verimi, bu şehrimizin ismini duyurmak için her ne pahasına olursa olsun çok çalışacağız.

YALAN VE İFTİRA ATARAK BİR YERE VARILMIYOR

Yalan ve iftira ile bir yere varılmıyor. Bugün kıymetli hemşehrilerim bunu gösterdi. Paçamızdan asıldılar, kolumuzdan tuttular, çelme taktılar, yılmadan, yıkılmadan mücadele ettik. Kimseye de öf demedik, ağlamadık. Dedik ki Allah bize görev verdi, amasız, fakatsız mücadele edeceksin denildi bize, bizde bu zorluklara rağmen, bu şartlara rağmen, ekonomik krizlere rağmen, İsmail Hakkı Esen olarak, MHP’li belediye olarak, bu şehrin öz evladı olarak, elimizden gelen gayreti gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz. Çankırı’da kaybeden yoktur. Kazanan Çankırı’dır. Hemşehrilerimdir. Bizler kimseyi ayırmadan, ayrışmadan hizmet ettik. Bundan sonra da hizmet edeceğiz, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunu herkes böyle bilsin.

MÜCADELE YÜREĞE BAKAR, KALIBA BAKMAZ

Bize baktılar dediler ki 165 boyunda adam ne yapacak? Bu adamın niyeti halis. Kimi zaman isim taktınız atom karınca diye, şifo Mehmet diye ama bu adam şeytan diye demediniz bana, Allah hepinizden razı olsun. Boyumuz 165 de yüreğimiz 5 metre, bunu unutmasınlar. Bu her kişinin işi değil er kişinin işi. Onun için mücadele yüreğe bakar, kalıba bakmaz. Bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2019’da şunu demiştim, eğer hakkaniyetli bir yönetim gösteremezsek, eğer beytül mala sahip olamazsak, eğer hemşehrilerimiz arasında ayrım yaparsak, eğer Çankırı’nın kölesi olamazsak, hizmetkarı olamazsak, gök girsin kızıl çıksın demiştik.

BİZE MİLLİYETÇİLİĞİ ANLATMAYA KALKTILAR

Bize milliyetçiliği anlattılar. Çankırı’nın evladına milliyetçiliği anlattılar. Bugüne kadar bayrağımıza, toprağımıza, garibin, yetimin, öksüzün malına asla hile getirmedik. Kanımızın son damlasına kadar getirmeyeceğiz inşallah. Kimse bize vatan sevgisini, bayrak sevgisini, milliyetçiliği anlatmasın. Biz herkesten iyi biliriz. Bu vatanın ne şartlarda kazanıldığını, bu al yıldızlı bayrağın rengini, nereden aldığını evelallah herkesten iyi biliriz, kimse merak etmesin. Vatan dedi mi, bayrak dedi mi, bizim akan sularımız durur.

Rabbim bugün sizlerin sayesinde bu hizmetleri yapmak için bir görev daha verdi. Siz kıymetli hemşehrilerim de bize destek vererek beni tekrar belediye başkanı yaptınız, yani şehrül- emin yaptınız. Biz Çankırı’da ağlayanla ağlarız, gülenle güleriz. Başkaları gibi derdini, tasasını bilmeyen insan değiliz. Biz bu şehrin çocuğuyuz. Aslımız, neslimiz belli Allah’ın izni ile. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmasın, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu şehrin huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.

BOŞ VAATLERLE İNSANLARI KANDIRAMAZSINIZ

Şehrimizin her noktasına hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. İnsanları kandıramazsınız, boş vaatlerle, yalanla, iftiralarla kandıramazsınız. 10 yıl önce söylenileni bugün de söylerseniz, kimse inanmaz. Hadi bir kere kandırdınız, iki kere kandırdınız, 3’üncüyü yemezler. Veya ‘Niye yapmadınız, adam çıktı sizin 15 yıl vadettiğinizi 2 ay içinde yaptı, 20 yılda vadettiğinizi 3 ay içinde yaptı.’ dediler. Sonra diyorlar ki algı yönetimi. Çünkü şehirden haberleri yok. Bugün bölgenin en büyük hayvan pazarını yaptık. Havuzsuz şehrimize olimpik yüzme havuzu, aqua park yaptık. Gitmediler ki nereden bilsinler Çankırı’yı. 15-20 yıldır konuşulanları bu kardeşiniz, bu evladınız en uzun çalışması 4 ay sürdü, ona da bahane sundular. Ona da bir şey buldular. Otobüs aldık 31 tane ‘mavi niye almadın?’ dediler. Battı çıktı yaptık ‘ters yapsaydın’ dediler, dere ıslahı yaptık ‘kurbağa sesi duyamıyoruz’ dediler. İyi de arkadaş siz niye yapmadınız 15 senedir. Sen yapsaydın da biz üzerine koyarak başka bir şeyler yapsaydık. Şu yoklukta, şu ekonomik krizde bunları yapıyoruz ama birileri rengine kafayı takıyor. Hey anam hey!.

VATANDAŞ NEYİN NE OLDUĞUNUN FARKINDAN

Konuşacak çok şey var ama. Bu şehrin huzurunu bozmamak için çok fazla konuşmuyoruz. Bahaneler üretmiyoruz. Ama benim hemşehrilerim neyin ne olduğunu biliyorlar, farkındalar. İşte bu farkındalık bugün binlerce kişiyi buraya topladı. İşte bu farkındalık tarihinin en yüksek farkını gösterdi. Tekrar bizi bu göreve getirdi. Allah hepinizden razı olsun.

Bu şehri germenin anlamı yok. İnsanlar zaten sıkıntılı, insanlar zaten darda. İstedikleri tek şey var şehirde huzur. Onun için bugünkü seçimler için bana sorduklarında ‘Projeleriniz nedir?’ diye, ‘önce şehirde huzur, sağlık istiyorum, sonra insanlarımız mutlu olsun istiyorum, huzurlu olsun istiyorum’ dedim.

ÇANKIRI 20 YILDA 90 BİN GÖÇ VERMİŞ

Bu şehrin nüfusunu ben eksiltmedim. 20 yılda 90 bin göç vermiş Çankırı geneli. Dönüp bir sorgulamak lazım.  İsmail Hakkı Esen’i karalama kampanyaları, iftiralar, yalanlar dolanlar sanki vatandaş buna kanacak. Artık yemiyor insanlar, bunu böyle bilsinler. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ama vatandaşımız, ‘Biz yalanlara, iftiralar kanmayız. Hakkıyla 5 yıl daha’ dedi.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Sizlere hizmet etmek bizlerin boynumuzun borcu olsun. 86 milyonun vebali var, şehitlerimizin vebali var. Çankırı’da tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Ben bunları biliyorum. Rabbim de bunu bildiğimizi için bizlere yardım ediyor. Kaybeden bir şey yok Çankırı kazanmıştır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin hizmetkarıyız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacak. İnşallah ekonominin daha düzgün olduğu bir süreçte memleketimizde ne yapılması gerekiyorsa memleketimiz için ortak akıl ortak kararla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Gerçekten hemşehrilerimiz yaptıklarımızı, hizmetlerimizi çalışmalarımızı görmüş ona göre kararını vermiş. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”

Başkan Esen’in konuşmasının ardından binlerce vatandaş araç konvoyları ve ellerinde Türk bayraklarıyla zaferi doyasıya kutladı.

(NOT: Merkez ve ilçelerle ilgili detaylı seçim haberini bir sonraki yayınımıza hazırlayacağız.)

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 34 18 12 58
4 İBFK  Başakşehir 34 15 12 52
5 BJK  Beşiktaş 34 15 13 51
6 KSM  Kasımpaşa 34 14 13 49
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 34 14 13 49
8 ALNY  Alanyaspor 34 12 10 48
9 SVS  Sivasspor 34 12 10 48
10 ANT  Antalyaspor 34 11 11 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 KYS  Kayserispor 34 11 13 40
13 SAMS  Samsunspor 34 10 15 39
14 MKE  Ankaragücü 34 8 12 38
15 FKGK  Karagümrük 34 9 16 36
16 KON  Konyaspor 34 8 14 36
17 GFK  Gaziantep FK 34 9 18 34
18 HTY  Hatayspor 34 7 15 33
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30
20 İST  İstanbulspor 34 4 23 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği