Telefon
WhatsApp
Adalet Bakanı Tunç, Çankırı’yı ziyaret etti
300 X 250 Reklam Alanı

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı’ya geldi. Parti binası önünde AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, İl Başkanı Koray Erdoğan ve partililer tarafından karşılanan Bakan Tunç, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Adalet Bakanımız ilimizi ziyaret etti. Adalet Bakanlığımız bünyesindeki faaliyetleri bilgilendirmek ve yapılacak projelerle ilgili bilgi vermek için Sayın Bakanımız şehrimizde.” dedi.

Adalet Bakanı Tunç, “Çankırı’mız inşallah 31 Martta en doğru kararı verecek. Burada belediye başkan adayımız sayın Hüseyin Filiz ile parlamentoda birlikte görev yaptık. O görev yaptığımız süre içinde ben yakinen şahidim, gerek parlamento çalışmalarındaki aktif tutumu gerekse Çankırı ile ilgili sürekli bir şeyler yapmaya çalışması ve Çankırı’nın gelişme ve kalkınması için yoğun bir gayretine şahidiz. Özellikle sanayicilerimizin buraya gelmesi, yeni iş sahalarının burada açılması ile ilgili olarak yabancı firmaların da bir çalışması vardı. Tüm bunların hayata geçmesi noktasındaki çabalarına yakından şahidiz. O nedenle Hüseyin abimiz Çankırı için bir fırsat olur. Ve Çankırı’nın da bu fırsatı değerlendireceğine inanıyoruz. 31 Martta Çankırı’mızda gerçek belediyecilik inşallah başlayacak. Çankırı’nın özellikle yerel yönetimler anlamında yapılacak projelerine bizler destek vereceğiz. Hüseyin beyin halka vadettiği projelerin gerçekleştirilmesi ve bunların daha fazlasının Çankırı’ya intikal etmesi noktasında hükümet olarak sonuna kadar arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

AK Parti’nin eser ve hizmet siyaset vizyonunun gerçek belediyeciliğe dayandığını ifade eden Bakan Tunç, “AK Parti’nin kuruluş sebebidir gerçek belediyecilik. Sayın cumhurbaşkanımız 1994’te İstanbul’u yaşanılmaz hale getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nden devraldığında ve kısa süre içerisinde İstanbul’u yaşanılır hale getirdi. Ve o 4,5 yıllık süre gerçek belediyeciliğin İstanbul’da uygulanması neticesinde bütün Anadolu, ‘İstanbul’u yaşanılır hale getiren başkan Türkiye’nin başbakanı olursa Türkiye’nin de sorunlarından, o 90’lı yılların birikmiş, kronikleşmiş sorunlarından kurtarır’ dedi ve tüm Türkiye aslında gerçek belediyecilikten bir partinin doğmasını sağladı. AK Parti’nin kuruluş sebebidir gerçek belediyecilik. AK Parti’nin eser ve hizmet siyaseti vizyonu gerçek belediyeciliğe dayanır. 2002’den buyana AK Parti’miz iktidarda eser ve hizmet siyasetini markalaştırmış, gerçek belediyecilik geleneği ile tüm ülke sathına yayılan bir icraat hamlesine dönüştürmüştür. Ve 22 yıldan buyana iktidarda dünya tarihinde en uzun süre kalabilen bir parti ve lider olarak da hem cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmış hem de dünya siyaset tarihinde kırılamayacak bir rekora imza atmıştır.” diye konuştu.

Bakan Tunç, politikalarının temelinde insanın olduğunu belirterek, “Tabi 22 yıldan bu yana biz politikalarımızın merkezine hep insanı koyduk. ‘İnsanı yaştaki devlet yaşasın’ dedik. Bunu yaparken sadece bir slogan olarak bunu söylemedik. Parti programına yazmakla kalmadık. Bunu uygulamalarımızla gösterdik. Eğitime önem verdik. Gençlerimize, çocuklarımızın yetişmesine önem verdik. Üniversiteler kurduk, okullarımızı yeniledik. Bütçede en fazla payı eğitime ayırdık. Sağlığa önem verdik, hastaneler yaptık. Şehir hastaneleri yaptık. Ve teknolojinin son imkanlarını sağlık hizmetine sunduk ve böylece eğitime ve sağlığa verdiğimiz önem sayesinde de özellikle kalkınma ve refahın hızlanması noktasında önemli bir ilerleme sağladık. İnsanımızı güçlendirme için çalıştık, insan güçlü olacak ki aile güçlü olsun dedik. Aile güçlü olacak ki toplum olarak güçlü olalım dedik ve istikrarlı kalkınma hamleleriyle 81 vilayetimizi yatırımlarla donattık. Bundan Çankırı’mızda büyük fayda sağladı. hükümet yatırımları bakımından Çankırı’mızda çok sayıda yatırım gerçekleşti. Barajlarıyla, üniversite yatırımlarıyla, okullarıyla, yollarıyla, hayal dahi edilemeyen hizmetlere bütün illerimiz sahne olduğu gibi Çankırı’mızda sahne oldu. Ve Türkiye’yi enerjide bağımsız, savunma sanayinde yerli ve milli güçlü konuma getirme noktasında çok büyük mesafeler aldık. Dünyada da dış politikada hakkaniyeti savunan, mazlumun hakkını savunan, Filistin’i savunan, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen dengeli, hakkaniyetli, adaletli bir dış politikamıza da Türkiye ekseni kurmanın gayreti içerisinde olduk. Terörün her türlüsüyle mücadele ederek ülkemizin huzurlu bir geleceğe kavuşması için mücadelemizi sürdürdük.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak Çankırı’ya yaptıkları yatırımlardan bahseden Bakan Tunç, şöyle devam etti: “İnşallah bundan sonra da değerlendirdiğimiz konularla ilgili Çankırı’mız için, Adalet Bakanlığı olarak da çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Çankırı’mıza Adalet Bakanlığı olarak 1 milyar 47 milyon lira yatırım yapmışız. Bunlardan birisi Çankırı Adalet Sarayı. Çankırı’ya Adalet Sarayını 2011 yılında AK Parti iktidarı kazandırdı. Yine Ilgaz adalet binamız 2008’de. Bir de bizim özellikle Çankırı için önem arz eden, Çankırı merkezde şehir merkezinde kalan cezaevinin başka bir yere nakliyle ilgili çalışmamız vardı. Yatırım programında yer alan bir çalışmamız. Çankırı L Tipi kapalı cezaevi ve yine açık cezaevi toplamda 2 bin 526 kişilik kapalı cezaevini başka bir yere inşa edeceğiz. Oradan boşaltılan yere de inşallah Çankırı’nın ihtiyacı olan TOKİ konutlarını cezaevinin arazisine inşallah inşa edeceğiz. Merkezde yeni bir mahalle doğmuş olacak. Böyle modern mimaride, Çankırı’ya özgü bir mimaride inşallah bu gerçekleşecek. Bunu tabi belediye başkanımız Hüseyin Filiz inşallah seçildiğinde onunla beraber o projeyi TOKİ ile birlikte daha çabuk hayata geçme noktasındaki gayretlerimizi de inşallah hep beraber sürdüreceğiz. Yeni yapılacak olan cezaevi de yine merkeze uzak olmayan bir yerde inşa edilecek. Yatırım programında yerini aldı, şu anda imar çalışmaları var, meradan çıkarılmasıyla ilgili ve imar çalışmaları devam ediyor. Bunlar tamamlandığında inşallah hem oradaki inşa faaliyet başlayacak, burada boşaltılan yerle ilgili elimizi çabuk tutarak Çankırı’nın konut ihtiyacını modern, depreme dayanıklı konutları merkezde inşa etmiş olacağız.

Yine Çankırı’nın Orta ilçesinde geçici kabul anlaşmasında olan cezaevimiz sadece bir cezaevi değil. Orası aynı zamanda bir üretim merkezi. Çankırı Orta, ekonomisine katkı veren bir yer. İş Yurtları Kurumumuzun orada üretim tesisleri, şu anda süt ürünleri tesisi kabul aşamasına gelmiş durumda. Orta cezaevimiz kapasite olarak 303 kişi kapasiteli. Bünyesinde tarım alanları, 1500 meyve fidanı dikildi, toprak ıslah çalışmaları yapıldı, süt ürünleri tesisleriyle ilgili makineler alındı ve orada çevre köylerde süt üreticiliği yapan köylülerimiz, çiftçilerimiz sütlerini cezaevindeki üretim tesislerine satma imkanı bulacaklar ve orada hem bir istihdam oluşmuş olacak. Hem tarım ekonomisine de katkı sağlamış olacağız hem de Orta’nın ve Çankırı’nın ekonomisine katkı sağlanmış olacak.

Diğer ilçelerimizden de talepler var. Bu şekilde tesislerin özellikle hem cezaevi hem iş yurtları bakımında hükümlülerin de çalışabildiği, dışarıdan kişilerin de gelip çalışabildiği işte Yapraklı’da bir talep oldu. Yapraklı ile ilgili değerlendirmelerimizi de arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Uygun bir yer bulunursa orada da ekonomiye destek verecek hem ıslah kurumu, ceza infaz kurum hem de asıl bizim önem verdiğimiz hükümlüler ıslah edilirken ekonomiye de katkı sağlamaları ve bölge ekonomisine de katkı sağlamaları bakımında böyle bir çalışmamız söz konusu olacak. Yine Kurşunlu’da da ortadaki süt ürünleri Kurşunlu’daki et kombinası şeklinde planlamamız var. Orada da 960 kapasiteli şu anda meclis kararı bekleniyor tahsisiyle ilgili. Kurşunlu’da 960 kapasiteli açık cezaevimizi inşa edeceğiz ama içerisinde et kombinası, et ürünleriyle ilgili işletmeler olacak. Orada da Kurşunlu’nun ekonomisine katkı sağlayacak üretim tesisleri gerçekleşmiş olacak. Yine Kurşunlu ilçemizde İçişleri Bakanlığımızla ortak hükümet binası çalışması başladı. İçerisinde adalet binasına da yer ayrılacak. Şabanözü ilçemizde de yine planlamamız var adalet sarayıyla ilgili olarak. İnşallah onun da planlamalarını yaptıktan ve arsa çalışmalarını yaptıktan sonra yatırım programına inşallah teklif edeceğiz.”

Bakan Tunç, muhalefet partileri eleştirerek, “Adalet Bakanlığı’nın yatırımlarını biz takip ediyoruz. Özellikle yargı hizmetlerinin aksamadan devamıyla ilgili olarak yeni açtığımız mahkemeler olmuştu. Burada herhangi bir hakim ve savcı eksikliği olmadan sürecin yürütülmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 31 Mart inşallah ülkemiz için bir milli irade bayramına dönüşsün, bütün temennimiz bu. Çünkü muhalefetin içinde bulunduğu durumu hep beraber görüyoruz. 10 ay önce bir seçim yapıldı. O seçimde karşımızda bir ittifak vardı. O ittifakın Cumhurbaşkanı adayı vardı. Sonra o Cumhurbaşkanı adayını, ülkenin Cumhurbaşkanlığına layık gördükleri birini kendi partilerinin başkanlığına layık görmediler, bir kenara ittiler. Sonra onların yardımcıları olacaktı. Cumhurbaşkanı yardımcıları. Her partinin başkanı birer yardımcıydı. Kaç tane, 6 7 8-9 tane vardı. Şimdi hepsi birbirinin aleyhinde konuşmaya başladılar. Demek ki bunlar iktidar olsalarmış vay halimizeymiş. Çünkü hemen kavgaya başlayacaklarmış. İktidarı paylaşmanın kavgasına başlayacaklardı. Muhalefeti paylaşamayan iktidarı mı paylaşacaktı? Milletimiz ferasetiyle o tehlikeyi, kaosu gördü ve ülkeyi böyle bir riske sokmadan Cumhur İttifakı ile yola devam etti. Cumhurbaşkanımız 17’inci seçimini de kazandı. Şimdi 18’inci seçim var, Çankırı’nın plakası da 18. İnşallah 18. seçimde de ülkemiz bir milli irade bayramı, demokrasi bayramı yaşasın.

O süre içerisinde belediyelerimiz yerel kalkınmayı hızlandıracak, bizler de hükümet olarak pandeminin etkisiyle oluşan ekonomik dalgalanmalar, depremin etkisiyle oluşan sıkıntılar tüm bunları ortadan kaldırarak halkımızın refahını yeniden artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Özellikle biz 2002'de iktidarı devraldığımızda kasa tam takırdı. İMF'ye borç 25 milyar dolardı. Borca batmış 21 bankası batmış, içi boşaltılmış bir tabloyu devralmıştık. O tablodan daha kötü bir tabloda değiliz. Tabi depremin etkisi, pandeminin etkisi, dış gelişmeler ekonomimizi tüm ülkelerde olduğu gibi bizi de etkiledi. Özellikle enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara düşürülmesiyle ilgili bir hedefimiz var. Bunu gerçekleştirecek olanlarda yine bu ittifaktır. Cumhur İttifakı'dır ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Tekrar enflasyon hedefimizi tek hanelere düşürerek halkımızın alım gücünü, emeklimizin, memurumuzun, işçimizin alım gücünü inşallah artıracak politikalarımıza devam edeceğiz. Kısa süre içerisinde depremin de pandeminin de yol açtığı ekonomik olumsuz etkilerden inşallah ekonomimizi kurtararak yine Türkiye'yi istikrarlı kalkınma hamleleriyle yolumuza devam ederek Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz.” dedi.

Seçimlerle ilgili sosyal medyada dezenformasyon yapıldığına yönelik bir basın mensubunun sorusu üzerine açıklama yapan Bakan Tunç, "Sosyal medyada maalesef dezenformasyon yapılıyor. Suç unsuru olanlar, kimliği tespit edilenlerle ilgili soruşturmalar açılıyor. Son zamanlarda bu konuda özellikle sosyal medya yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik hem de halkı yanıltıcı bilgiyi yayma suçu bakımından çok sayıda soruşturma açıldı. Bu konuda çok sayıda gözaltı ve tutuklama da gerçekleşti. Sosyal medyada sahte hesaplarla, kimliği tespit edilemeyen daha çok yurtdışı kaynaklı dezenformasyonlar var. Bunlarla ilgili kimlik tespiti yapılamadığı için soruşturma bakımından bir ilerleme sağlanamıyor ama kimlikleri tespit edildiğinde gerekli işlem yapılıyor. Siber suçlarla mücadele konusunda emniyetimizin büyük bir tecrübesi var. Kimlik tespitleri ile ilgili de çalışmalar yapılıyor. Kimlikleri tespit edilenlerle ilgili gerekli soruşturmalar yapılıyor. Gerekli suç duyurularında bulunmak lazım. Hiç kimse halkı endişeye, huzursuzluğa sevk edecek, kin ve düşmanlığa yönlendirecek paylaşımlarda bulunamaz. Gerçek hayatta suçsa sanal ortamda yapılmışsa o da suçtur. Savcılıklarımız bu konularda gerekeni yapıyor.”

İl Başkanı Koray Erdoğan ise, “Yoğun tempoyla çalışıyoruz. Güzel de bir miting gerçekleştirdik en kalabalık miting oldu. Kalan 6 günde teşkilatımızın her bir ferdi ile uyumadan, yorulmadan, durmadan çok çalışıp 17’de 17 yapıp Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz inşallah. İnşallah 6 günün sonu mutluluk. Güzel hizmetler yapmaya talip olan belediye başkan adaylarımız inşallah gerçek belediyecilikle bütün vatandaşlarımızın tanışmasına vesile olacaklar. Seçim çalışmaları nedeniyle bakanlarımız geliyor bizde şehrimizin taleplerimizi iletiyoruz. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz taleplerimiz bir bir yerine geliyor. Çankırı’ya hükümetimizin kazandıracağı cezaevi ile ilgili de sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bakan Tunç, parti binasındaki programın ardından esnaf ziyareti yaparak kentten ayrıldı.

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 34 18 12 58
4 İBFK  Başakşehir 34 15 12 52
5 BJK  Beşiktaş 34 15 13 51
6 KSM  Kasımpaşa 34 14 13 49
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 34 14 13 49
8 ALNY  Alanyaspor 34 12 10 48
9 SVS  Sivasspor 34 12 10 48
10 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 KYS  Kayserispor 34 11 13 40
13 SAMS  Samsunspor 34 10 15 39
14 MKE  Ankaragücü 34 8 12 38
15 KON  Konyaspor 34 8 14 36
16 GFK  Gaziantep FK 34 9 18 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 34 7 15 33
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30
20 İST  İstanbulspor 34 4 23 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği